Fasaderehabilitering og vedlikehold av fasade

En fasaderehabilitering er gjerne det største vedlikeholds grepet et boligsameie eller et borettslag kan ta. Et grep og en investering som bidrar til livsforlengelse av bygget og gir et mer bærekraftig boligselskap.

Oslo Murmesterbedrift AS er spesialister på fasaderehabilitering. Firmaet utfører fasaderehabilitering i Oslo og omegn for borettslag, sameier og næringsbygg. Vi finne beste teknisk løsning og benytte solide materialer for kvalitetsmessige gode, vellykkede og helhetlige prosjekter.

Firmaet har et godt omdømme og positive anbefalinger fra tidligere kunder. Se våre referanseprosjekter.

Oslo Murmesterbedrift er spesialister på fasaderehabilitering. Vi har nødvendige kompetanse, erfaring og utstyrt for å utføre en fasaderehabilitering på en sikker og effektiv måte. 

Behov for fasaderehabilitering?

Fasaderehabilitering referer til prosessen med å renovere eller reparere utsiden av en bygning, ofte inkludert vegger, vinduer, dører og andre funksjoner. Denne type arbeid kan være nødvendig av en rekke årsaker. Forbedre bygningens utseende, utbedre skader, eller for å øke energieffektiviseringen.

Eldre bygårder vil med tiden ha behov for fasaderehabilitering i større eller mindre grad. Nedbrytning av fasaden kan være forårsaket av flere faktorer som alder, byggets konstruksjon, klima, feil bruk av materialer og/eller manglende vedlikehold.

For bygg med sprekker og/eller løse partier i fasaden lønner det seg å få avdekket skadeomfanget innen rimelig tid. Fare for nedfall kan forekomme og skape ubehagelige og farlige situasjoner, både økonomisk og rettslig.

Styret i borettslag, sameie og gårdeiere er ansvarlig for å forvalte og sikre sine bygg og eiendommer. Uten faglig bakgrunn kan det være vanskelig å vite hva man skal se etter. Dette er tegne du skal se etter på en murfasade som har behov for fasaderehabilitering.

Fasadeendringer er søknadspliktig

Fasadeendringer er generelt søknadspliktig. For eksempel er endring av bygningsdeler (inngangspartier, vinduer og balkonger) og utskifting av materialer søknadspliktig. Så lenge bygningen ikke står på Riks- og Byantikvarens lister står man fritt til å endre fasadefarge.

Totalentreprenør – ansvar for hele prosjektet fra start til slutt

Som totalentreprenør tar vi ansvar for hele byggeprosjektet. Alt fra prosjektering, koordinering av fag og utførsel av arbeid. Vi har ansvar for HMS (Helse, miljø og sikkerhet) og at resultatet oppfyller avtalt funksjoner og offentligrettslige krav.

Vi har faste samarbeidspartnere som tilpasses det aktuelle oppdraget.

Alle våre bedrifts- og prosjektledere sitter på et mesterbrev i murerfaget, kompetanse som ingeniør eller sivilingeniør. Vi har egne kompetente håndverkere som mestrer nye og tradisjonelle murer teknikker.

Ta kontakt med oss via telefon eller kontaktskjema under dersom du ønsker mer informasjon eller befaring.

Ta kontakt med våre spesialister

Anders Røren
Anders Røren
Prosjektleder, Ingeniør
Henning Sandholdt
Henning Sandholdt
Senior prosjektleder,
Jon Markus Moldstad
Jon Markus Moldstad
Prosjektleder, Murmester
Kristoffer Pettersen
Kristoffer Pettersen
Prosjektleder, Murmester