Fasaderehabilitering og vedlikehold av fasader i mur

Fasader i mur krever regelmessig vedlikehold, og på et tidspunkt blir fullstendig fasaderehabilitering nødvendig. Tegn til nedbrytning og skader i fasaden kan være et resultat av flere årsaker. En rehabilitering av fasaden vil forlenge bygningens levetid og estetisk appell.

Spesialister på fasaderehabilitering av store og små murbygg

Oslo Murmesterbedrift er spesialister på fasaderehabilitering. Firmaet utfører fasaderehabilitering i Oslo og omegn for borettslag, sameier kommunale bygg og næringsbygg.

Alle våre bedrifts- og prosjektledere innehar et mesterbrev i murerfaget, kompetanse som ingeniør eller sivilingeniør. Vi har egne kompetente håndverkere som mestrer nye og tradisjonelle murer-teknikker.

Fasadearbeidet utføres på en sikker og effektiv måt og i henhold til gjeldende byggetekniske krav og standarder. Vi finner beste teknisk løsning og benytter solide materialer for kvalitetsmessige gode, vellykkede og helhetlige prosjekter.

Firmaet har et godt omdømme og positive anbefalinger fra tidligere kunder. Se våre referanseprosjekter.

Har ditt bygg behov for fasaderehabilitering?

Eldre bygårder i mur vil med tiden ha behov for fasaderehabilitering i større eller mindre grad. Fasaderehabilitering er reparasjon eller renovering på eksteriøret av en bygning, ofte inkludert vegger, vinduer, dører og andre funksjoner. Denne type arbeid kan være nødvendig av en rekke årsaker. For eksempel forbedre bygningens konstruksjon og utseende, utbedre skader, eller øke energieffektiviseringen.

Nedbrytning og skader i fasaden kan være forårsaket av flere faktorer, som byggets alder og konstruksjon, klima påkjenninger, feil bruk av materialer og/eller manglende vedlikehold.

Tydelige tegn på at fasaden har behov for fasaderehabilitering er murskader som sprekker, løse murflak, løs mørtel, avskalling eller fuktskader. Slike skader bør følges opp med utbedringer og avdekket skadeomfanget innen rimelig tid. Dette er for å forhindre ytterligere skader og hindre nedfall av løse gjenstander. Forebyggende tiltak på bygningsmasser kan gjøre at boligselskaper slipper unna større og uforutsette fasaderehabiliteringstiltak.

Det er styret i boligselskapet som er ansvarlig for å forvalte og sikre sine bygg og eiendommer. Beslutningen om å utføre en rehabilitering av murfasader er avheng av en rekke faktorer. Herav bygningens tilstand, vernestatus (Gule liste), kostnader knyttet til rehabiliteringen og eierens behov og mål.

Fasaderehabilitering utgjør ofte en betydelig økonomisk investering for mange, men denne oppgraderingen gir betydelige fordeler. Gjennom fasadeoppgraderingen gjenopprettes bygningens opprinnelige estetiske sjarm, samtidig som levetiden forlenges. Dette resulterer i en betydelig økning av eiendommens verdi, og boligselskapet blir mer tiltalende og attraktivt.

Fasadeendringer er søknadspliktig

Fasadeendringer er generelt søknadspliktig. For eksempel er endring av bygningsdeler (inngangspartier, vinduer og balkonger) og utskifting av materialer søknadspliktig. Så lenge bygningen ikke står på Riks- og Byantikvarens lister står man fritt til å endre fasade farge.

Kontakt oss

Som totalentreprenør tar vi ansvar for hele byggeprosjektet. Alt fra prosjektering, koordinering av fag og utførsel av arbeid. Vi har ansvar for HMS (Helse, miljø og sikkerhet) og at resultatet oppfyller avtalt funksjoner og offentligrettslige krav.

Vi har faste samarbeidspartnere som tilpasses det aktuelle oppdraget.

Ta kontakt med oss via telefon eller kontaktskjema under dersom du ønsker mer informasjon eller befaring.

Ta kontakt med våre spesialister

Anders Røren
Anders Røren
Prosjektleder, Ingeniør
Henning Sandholdt
Henning Sandholdt
Senior prosjektleder
Jon Markus Moldstad
Jon Markus Moldstad
Prosjektleder, Murmester
Kristoffer Pettersen
Kristoffer Pettersen
Prosjektleder, Murmester

KONTAKT OSS

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat.

Vi behandler din henvendelse fortløpende.

Kundeservice er åpent mandag-fredag 07.00-15.00

Telefon: 22 12 00 51