Overflatebehandling av mur, puss og betong

En metode for å få ulike overflater motstandsdyktige mot sitasjoner og ødeleggelser er overflatebehandling. Beskyttelsen er med på å gir en pen og varig overfalte.

Oslo Murmesterbedrift AS har bred kompetanse innen overflatebehandling av mur, puss og betong. Våre nøkkelpersoner er kurset og sertifisert i faget og innehar god produktkunnskap. Det benyttes kun produkter vi vet er godt egnet og som tåler det norske klima.

Vi overflatebehandler alt fra fasader, P-hus, balkonger til bruer.

Arbeid utføres i henhold til NS-EN 1504-serien med:

  • Hydrofoberende impregnering (Silan og Siloksan)
  • Impregnering (Vannglass, Na-, Ca- og Li-silikater, epoksy, polyretan, metacrylat (akryl))
  • Belegg (Lateks, epoksy, polyretan, pMMA (akryl), sement, sement/lateks)
ansatt som sprayer med poulyrea
Sprøyter Polyurea på betongdekke

Maling av puss

En pusset overflate krever en diffusjonsåpen maling, diffusjonsåpen for vann og karbondioksid. Avhengig av underlaget og formålet benyttes det ulike produkter som kalkmaling, silikatmaling og silikonhartsmaling. Alle velegnet til pusset underlag, men med forskjellige funksjon. Alle er diffusjonsåpne for H2o og Co2.

Diffusjonsåpen maling er viktig. Når det gjelder maling på puss, er det vel så viktig med Co2 åpen maling for at underliggende kalk-basert puss skal karbonatisere. Dersom kalk-pussen ikke får tilgang på Co2 vil den miste sin holdfasthet over tid. Pussen smuldrer opp.

Oslo Murmesterbedrift har god kompetanse på maling av pussede overflater. Som murere er vi veldig glade i å jobbe med gjennomfarget puss. Med en gjennomfarget puss øker vedlikeholdsintervallet.

Overflatebehandling av betong

Betongkonstruksjoner, der betongen er av god kvalitet og armeringen har et tilstrekkelig dekke, sies det at det ikke er nødvendig med overflatebehandling. Vi anbefaler likevel overflatebehandle betong. Dette er for å forebygge slik at ikke fukt, Co2 og salt trenger inn over tid.

I betong ønsker man ikke tilgang på Co2. Årsaken er at Co2 over lang tid reagerer med sementen som igjen nøytraliseres. Man sier at betongen karbonatiserer. Karbonatiseringen medfører at betongen mister sin høye Ph, den er opprinnelig svært basisk. Det er denne høye Ph’n som beskytter armeringen fra å korrodere (ruste).

Overflatebehandling av betong, som på underlag av puss, er det underlaget som avgjør hvilket produkt man bør velge. Et godt eksempel er en balkongplate.

På oversiden så ønsker man et tett og solid belegg av type polyuretan eller epoxy. Derimot på undersiden vil det kanskje være behov for en Co2-bremsende maling. En akrylmaling med en porestruktur som ikke slipper igjennom Co2, men slipper igjennom H2o, vanndamp.

Oslo Murmesterbedrift overflatebehandler alle typer betongkonstruksjoner som P-hus, fasader, balkonger, bruer m.m.

Impregnering av betong

Alle mineralske underlag tar opp fukt/vann. Dette er hovedårsaken til at fasader og andre bygningskonstruksjoner brytes ned.

Noe av det verste for en fasade er frost og tinesykluser. Med dagens klimaforandringer går vi gradvis fra kalde tørre vintre til milde og fuktige vintre. Videre er det stadig hyppigere svingninger rundt 0-punktet. Det vil si at det kan regne på dagen, fryse på natten osv. Når dette gjentar seg mange nok ganger er risikoen for frostskader og nedbrytning større enn tidligere. Derfor er vi veldig opptatt av å holde mest mulig vann ute fra de konstruksjonene vi jobber med.

Totalentreprenør – ansvar for hele prosjektet fra start til slutt

Som totalentreprenør tar vi ansvar for hele byggeprosjektet. Alt fra prosjektering, koordinering av fag og utførsel av arbeid. Vi har ansvar for HMS (Helse, miljø og sikkerhet) og at resultatet oppfyller avtalt funksjoner og offentligrettslige krav.

Vi har faste samarbeidspartnere som tilpasses det aktuelle oppdraget.

Alle våre bedrifts- og prosjektledere sitter på et mesterbrev i murerfaget, kompetanse som ingeniør eller sivilingeniør. Vi har egne kompetente håndverkere som mestrer nye og tradisjonelle murer teknikker.

Ta kontakt med våre spesialister

Henning Sandholdt
Henning Sandholdt
Senior prosjektleder
Anders Røren
Anders Røren
Prosjektleder, Ingeniør
Kristoffer Pettersen
Kristoffer Pettersen
Prosjektleder, Murmester
Fredrik Syvertsen
Fredrik Syvertsen
Styreleder, Bygningsingeniør

KONTAKT OSS

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat.

Vi behandler din henvendelse fortløpende.

Kundeservice er åpent mandag-fredag 07.00-15.00

Telefon: 22 12 00 51