Balkongrehabilitering, vedlikehold og etablering av nye balkonger

Balkonger er en bygningsdel som er mye utsatt for klimatiske endringer og slitasje fra tunge møbler og mennesker. Vedlikehold og balkongrehabilitering er viktig for å unngå skader og svekkelser som kan påvirke sikkerheten.

Utbedringer og rehabilitering av balkonger er komplekst. Det krever spesial kompetanse på materialvalg og byggemetoder. Resultatet skal være solid og bygningsdelen skal ha lang levetid.

Oslo Murmesterbedrift AS har kompetanse når det kommer til balkongdekker i betong. Enten det er vedlikehold, rehabilitering og levetidsforlengende tiltak. Eller utvidelse av eksisterende balkonger og etablering av nye balkonger.

Saken fortsetter under bildet

I Oslo er det flere eldre bygårder som har behov for balkongrehabilitering. En trygg balkong er et uteområde mange setter stor pris på.

En god, solid og vedlikeholdt balkong er svært tiltalende, samt som det er med på å øker verdien av leiligheten ved salg.

Anders Røren, Prosjektleder, ingeniør

Balkongen trenger rehabilitering fordi det er en utsatt bygningsdel

En balkong blir utsatt for vær, vind og tyngden av møbler og mennesker. Slike påkjenninger vil med tiden påvirke utseendet og svekke konstruksjonen. Sistnevnte foregår som oftest i det skjulte. Derfor er det viktig å ta vare på uteområdet gjerne med nødvendig vedlikehold, livstids forlengende tiltak og eventuelt rehabilitering ved større skader.

Balkongrehabilitering omhandler prosessen med å reparere og oppgradere en balkong som har skader, er i dårlig stand og/eller har utgått sin levetid. Det kan omfatte utskifting av materialer som er ødelagte eller slitte. Reparasjon av konstruksjonen eller oppgradering av sikkerhet eller utseende.

Etablering av nye balkonger

I løpet av de siste årene har det vært en økende etterspørsel for å etablere balkong på bygningsmasser. Dette kommer av at flere leilighetsbeboere tiltrekkes av å ha et eget privat uteområde. Veien fra en balkong ide til ferdigstilling behøver ikke være en problematisk affære. For å etablere en ny balkong må det tas hensyn til verneregler, reguleringsplaner og retningslinjer for plassering og utforming.

balkongrehabilitering

I de tilfellene hvor boligselskap og gårdeiere vil etablere balkonger er det enklest å etablere utenpåliggende systembalkonger med egne bæresystemer av stål. Utfordringen med disse balkong løsningene er at de sjeldent er i stil med bygningens arkitektoniske uttrykk. De bærer preg av åpenbart å være påsatt i ettertid.

Vår løsning på dette er å forankre betongdekkene i etasjeskiller. Fordelen med denne typen «balkongetablering» er at de nyetablerte balkongene ser originale ut. Det vil si uten bæresystem i stål, understøtting eller skråstag.

Utvidelse av eksisterende balkonger

Vi har god erfaring med å utvide eksisterende balkonger. Enten det er å utvide eksisterende bruksbalkonger til en større og mer funksjonell størrelse. Eller om det er å utvide og omregulere smale rømningsbalkonger/brannbalkonger til bruksbalkonger med utgang via dør.

For sistnevnte må vi skjære ut og installere en balkongdør for tilgang. Eksisterende rømningsveier ivaretas med skillevegger som er godkjent for rømming mellom bruksbalkonger. Eventuelt kan det bare være åpent, hvis man er spesielt glad i naboen sin.

Spesialister på balkongrehabilitering

Oslo Murmesterbedrift er spesialister på balkongrehabilitering. Vi har nødvendige kompetanse, erfaring og utstyrt for å utføre en rehabilitering på en sikker og effektiv måte. Arbeidet utføres i henhold til gjeldende byggetekniske krav og standarder. Vi utfører større og mindre balkongrehabiliteringsoppdrag for borettslag og sameier.

Som totalentreprenør tar vi ansvar for hele rehabiliterings prosessen. Alt fra prosjektering, koordinering av fag og utførsel av arbeid. Vi har ansvar for HMS (Helse, miljø og sikkerhet) og at resultatet oppfyller avtalt funksjoner og offentligrettslige krav.

Firmaet har et godt omdømme og positive anbefalinger fra tidligere kunder. Se våre referanseprosjekter for balkongrehabilitering gjort i Oslo.

Ta kontakt med oss via telefon eller kontaktskjema under dersom du ønsker mer informasjon eller befaring.

Ta kontakt med våre spesialister

Anders Røren
Anders Røren
Prosjektleder, Ingeniør
Jon Markus Moldstad
Jon Markus Moldstad
Prosjektleder, Murmester
Kristoffer Pettersen
Kristoffer Pettersen
Prosjektleder, Murmester
Henning Sandholdt
Henning Sandholdt
Senior prosjektleder

KONTAKT OSS

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat.

Vi behandler din henvendelse fortløpende.

Kundeservice er åpent mandag-fredag 07.00-15.00

Telefon: 22 12 00 51