Alt av murarbeid, Piperehabilitering 2021

Om-muring av 195 piper for Hovin borettslag

ST. JØRGENS VEI 1-77

Byggherre: Hovin borettslag
Totalentreprenør: Oslo Entreprenørbedrift AS (OSEB)

Hovin borettslag, etablert 1955, består av 540 andelsleiligheter fordelt på 24 bygg. Borettslaget hadde behov for en omfattende rehabilitering, da tak og piper hadde nådd slutten av sin forventede levetid.

Omfattende rehabilitering av tak og piper

Prosjektet omfatter rehabilitering av 16 000 m2 tak, inkludert installasjon av nye takvinduer og om-muring av samtlige piper. I tillegg involverer det utskifting av balkongtak i øverste etasje samt modernisering av balkongene, med fokus på å forbedre både funksjonalitet og estetikk.

Opprinnelig hadde borettslaget ikke planer om å utføre arbeid på pipene. Imidlertid gjennomførte Oslo Entreprenørbedrift en grundig kontroll av et tilfeldig utvalg piper ved prosjektstart. Resultatet avdekket synlige mekaniske skader på alle pipene grunnet frostskader over lengre tid. En videre undersøkelse avslørte at skiferhellene på toppen av pipene var dårlig sikret, og det var fare for nedfall. I samarbeid med OBOS ble de første 4-5 blokkene nøye inspisert, og samtlige piper viste seg å være i den samme kritiske tilstanden. Dette førte til en beslutning om å om-mure alle 195 pipetopper, som er spredt over 24 tak.

Om-muring av 195 pipetopper

Oslo Murmesterbedrift AS gjennomførte piperehabilitering for Hovin borettslag, som en totalunderentreprise for søsterselskapet Oslo Entreprenørbedrift AS.

Arbeidet involverte nedrivning av 195 pipetopper til undertaket, etterfulgt av om-muring med klassisk kompakt teglstein. Den valgte teglsteinens fargespill og struktur harmoniserte perfekt med eksisterende fasader, mens skiferheller med dryppkant ble lagt som en varig og teknisk solid løsning i det norske klimaet.

Vi ønsker å takke styret og Oslo Entreprenørbedrift for tilliten og et konstruktivt samarbeid gjennom prosessen.

KONTAKT OSS

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat.

Vi behandler din henvendelse fortløpende.

Kundeservice er åpent mandag-fredag 07.00-15.00

Telefon: 22 12 00 51