Antikvarisk arbeid 2021

Verneverdig hjørnebygård med revolusjonerende kalkmaling

KAMPENGATA 28

Bygården på Kampen i Oslo, bygget i 1901, har nylig gjennomgått en antikvarisk fasaderehabilitering etter å ha blitt reparert gjennom årene med uegnet mørtel og et tett malingsjikt. Eiendommen har vernestatus i samsvar med Plan- og bygningsloven (PBL) og er inkludert på byantikvarens gule liste. Dette betyr at det er satt strenge krav for å sikre at eventuelle endringer og rehabiliteringer respekterer og bevarer bygningens opprinnelige karakter og historiske verdi.

Borettslaget mottok tilskudd i fra kulturminnefondet for fasaderehabiliteringen.

Prosjekt beskrivelse av Kampengata 28

Fasaden viste tegn til skader som følge av tidligere feilaktige utbedringer eller manglende vedlikehold. Entreprisen inkluderte alle nødvendige tiltak for å rehabilitere fasaden fullstendig. Prosjektet tok omtrent 6 måneder og omfattet en omfattende antikvarisk rehabilitering av hele fasaden, med 100% oppbygging av trekninger og omramminger ved bruk av hydraulisk kalkmørtel. Fasaden ble malt med kalkmaling, med en revolusjonerende sterk rød pigmentering. Prosjektet inkluderte også muring av nye piper samt installasjon av nye blikk og nedløp i sink.

Vi valgte Oslo Murmesterbedrift til å utføre fasaderehabiliteringen. De hadde det beste tilbudet med tanke på pris og viste svært god kompetanse innen antikvarisk rehabilitering. Samarbeidet var veldig profesjonelt og gikk knirkefritt.

Stein Magne Fossli. daværende styremedlem

Vi takker styret for tilliten og godt samarbeid

KONTAKT OSS

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat.

Vi behandler din henvendelse fortløpende.

Kundeservice er åpent mandag-fredag 07.00-15.00

Telefon: 22 12 00 51