Balkongrehabilitering, Betongarbeid, Overflatebehandling 2021

Montering av nye balkonger og utvidelse av eksisterende balkonger

TRONDHJEMSVEIEN 170

For borettslaget i Trondhjemsveien 170 fikk Oslo Murmesterbedrift i oppdrag å ettermontere nye balkonger og utvide til sammen 85 balkonger. Prosjektet skiller seg ut ved at de nye balkongene ble montert på en slik måte at de ser originale ut.

  • Byggherre: Trondhjemsveien 170, borettslag
  • Byggherre representant: OBOS Prosjekt AS
  • Totalentreprenør: Oslo Murmesterbedrift AS
  • Varighet: ca 12 mnd.

Oslo Murmesterbedrift AS har kompetanse når det kommer til balkongdekker i betong. Enten det er vedlikehold, rehabilitering og levetidsforlengende tiltak. Eller utvidelse av eksisterende balkonger og etablering av nye balkonger.

Saken fortsetter under bildet

Det ble montert 57 helt nye balkonger for leiligheter som ikke hadde balkong fra før.

Borettslaget ønsket flere nye og større balkonger

Før bilde av borettslaget

Borettslaget, som er hesteskoformet, inneholder 97 leiligheter. Fasaden er bygd i teglstein og hadde kun noen balkong siden byggeår.

Borettslaget ønsket å utvide eksisterende bruksbalkonger (33 stk) og betongrehabilitere alle brannbalkonger. Det ble etablert og montert 57 helt nye balkonger for beboere som ikke hadde balkong fra før.

Montering av nye balkonger i samme utførelse som de originale

Prosjektet skiller seg ut fra andre balkongprosjekter. Dette skyldes at de nye balkongene ble utført med innfesting i etasjeskiller, uten understøtting eller skråstag. Det var teknisk krevende å få levert plasstøpte balkonger på denne måten. Sluttresultatet er at balkongene ser originale ut, som de alltid har vært der.

Både utvidede eksisterende balkonger, nye balkonger og rehabiliterte balkonger fikk nye aluminiums rekkverk med perforerte stålplater og/eller stående spiler, fuktsikring med hulkil og polyuretanbelegg. Samt overflatebehandling av himlinger med en karbonatiseringsbremsende maling. Byggherre og ARK/SØK valgte i felleskap spreke rødfarger på både rekkverk og himlingene.

I forbindelse med etablering av ny balkonger, måtte det skjæres ut til balkongdører, noe som medførte at det eksisterende radiatoranlegget måtte tilpasses og endres vesentlig. Det ble derfor en del innvendig arbeid i disse leilighetene, i form av terskler, listverk og lignende.

De eksisterende balkongene fikk nye aluminiums rekkverk med perforerte stålplater og/eller stående spiler,

Det var OBOS Prosjekt som foreslo hvilke leverandører vi burde sende ut anbud til. De anbefalte oss å velge tilbudet fra Oslo Murmesterbedrift.

Totalt sett kan jeg oppsummere med at vi er glade det var Oslo Murmesterbedrift som vant anbudet og fikk oppdraget hos oss. Vi har vært godt fornøyd med Oslo Murmesterbedrift gjennom hele prosessen. De har vært flinke til å gi jevnlig beboerinformasjon, og de har gitt oss gode svar når vi har bedt om endringer eller tillegg underveis

Tilbakemeldingene fra beboerne etter ferdigstillelsen er god. De er fornøyde med resultatet og at de har fått et helt nytt uterom. – Derfor kan vi konkludere at dette på alle måter har vært et vellykket prosjekt.

Jørgen Andersen, styreleder
Borettslaget kan glede seg over de ny bruksbalkongene ut mot bakgården.

Fasaderehabilitering

I tillegg til balkongrehabiliteringen ble det skiftet vinduer, alle beslag på tak og vannbrett. Det ble utført en takfornying med vask og impregnering av betongtakstein. Gesimsen ble betongrehabilitert og gamle luftespalter ble murt igjen.

Alle beboerne i borettslaget har fått ny balkong
Alle brannbalkonger ble betong rehabilitert.

KONTAKT OSS

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat.

Vi behandler din henvendelse fortløpende.

Kundeservice er åpent mandag-fredag 07.00-15.00

Telefon: 22 12 00 51