Balkongrehabilitering 2023

Nye balkonger ga fasaden et betydelig løft

CASPARIS GATE 7-11

Rehabilitering av eksisterende balkonger

For borettslaget Gamle Aker i Oslo har vi gjennomført en omfattende rehabilitering av alle eksisterende balkonger. Samt etablering av 26 nye balkonger i bakgården.

De eksisterende balkongene var i dårlig stand og trengte omfattende oppgradering. Arbeidet inkluderte fjerning av gammelt dekke, støping av nytt dekke, etablering av tykkfilmsmembran og overflatebehandling av himlinger.

Som en del av prosjektet ble 26 nye balkonger etablert i bakgården. Alle vinduer og balkongdører ble også byttet ut. Den tidligere grå-fargen på balkongbrystningen ble byttet ut med en frisk grønntone, og vinduskarmene fikk en mørkere nyanse.

Tradisjonelle teglfasaden med moderne produksjonsteknikk

En sentral utfordring i prosjektet var ønsket om å bevare det klassiske teglutseendet på balkongene vendt mot gaten, uten å overbelaste bygningens struktur. Løsningen ble å benytte Stofix ventilert teglfasadesystem. Et fasadesystem som er betydelig lettere enn tradisjonelle teglprodukter. De prefabrikkerte panelene kombinere et klassisk mursteinsutseende med moderne produksjonsteknologi. I tillegg har Stofix-systemets slanke konstruksjon gjort at beboerne har fått mer balkongplass, til stor glede for beboerne.

Rehabiliteringen av balkongene har gitt bygningens fasade en betydelig oppgradering. Nå har alle beboerne tilgang til sine egne balkonger, samtidig som bygningens utseende har blitt vesentlig forbedret.

Prosjektdetaljer

Borettslaget ligger sentralt ved Alexander Kiellands plass og består av 118 andeler. Bygget, en funksjonalistisk gård ferdigstilt i 1939, har fasader dekket med rød teglstein.

Byggherre: Gamle Aker borettslag
Arkitekt: Wood
Varighet: ca 12 måneder

Balkonger vendt mot gaten ble kledd med Stofix ventilert fasadesystem

Bilder under arbeid

Borettslaget før balkongrehabilitering