Fasaderehabilitering, Totalentreprenør 2020

Omfattende arbeid på tre høyblokker

KRISTINE BONNEVIES VEI 2, 4 og 6

De tre høyblokkene som ble oppført i 1958 i Tonsenhagen, i bydel Bjerke, hadde betydelige skader på den utvendige fasaden. Som totalentreprenør ble Oslo Murmesterbedrift, i samarbeid med OBOS Prosjekt, tildelt oppdraget av styret for å erstatte 7800 kvadratmeter av fasaden, legge nytt tak og skifte ut nødvendige gamle vinduer.

Prosjektbeskrivelse

Fasadene var opprinnelig kledd med finskproduserte teglsteiner av rehabformat. Problemet med disse steinene som ble brukt i forblendingen på blokkene, var den dårlige porestrukturen. Steinene hadde blitt brent ved for lav temperatur eller for kort brennetid, og dermed absorberte de vann i stedet for å avvise det. Når temperaturen sank under 0°C, førte dette til frostskader på steinene, noe som resulterte i avflakking og til slutt at store flak falt ned.

De skadede steinene ble byttet ut, og det var nødvendig med omfattende etterfuging av dårlige fuger for å sikre et solid grunnlag for impregnering. Fasaden ble deretter grunnet og slemmet med en selvrensende modelleringspuss.

Prosjektet strakte seg over rundt ett år, og vi er takknemlige for tilliten og det gode samarbeidet med styret.

Før-bilder av de tre blokkene

Video av prosjektet , under arbeid

KONTAKT OSS

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat.

Vi behandler din henvendelse fortløpende.

Kundeservice er åpent mandag-fredag 07.00-15.00

Telefon: 22 12 00 51