Balkongrehabilitering, Betongarbeid, Overflatebehandling 2021

Ettermontering av balkonger og utvidelse av eksisterende balkonger

TRONDHJEMSVEIEN 170

For borettslaget i Trondhjemsveien 170 fikk Oslo Murmesterbedrift i oppdrag å ettermontere balkonger og utvide til sammen 85 balkonger.

Ønske om nye balkonger

Borettslaget, som er hesteskoformet, inneholder 97 leiligheter. Fasaden er bygd i teglstein og noen leiligheter har hatt balkong siden byggeår. Borettslaget ønsket å utvide eksisterende bruksbalkonger (33 stk), betongrehabilitere brannbalkonger og etablere 57 helt nye balkonger for beboere som ikke hadde balkong fra før. Prosjektet varte i ca 12 mnd.

OBOS Prosjekt AS var innleid av borettslaget som byggherrerepresentant, og hadde laget en funksjonsbeskrivelse vi leverte et tilbud basert på. Det var gjennomført et forprosjekt med arkitekter fra Skajaa AS, mens Wood Arkitektur og Design overtok som ansvarlig søker etter at Oslo Murmesterbedrift hadde blitt kontrahert.

Det var OBOS Prosjekt som foreslo hvilke leverandører vi burde sende ut anbud til. De anbefalte oss å velge tilbudet fra Oslo Murmesterbedrift.

Jørgen Andersen, styreleder
Nye bruksbalkonger i Trondhjemsveien 170

Etablering av nye balkonger

Prosjektet skiller seg ut fra andre balkongprosjekter ved at de nye balkongene ble levert med innfesting i etasjeskiller, uten understøtting eller skråstag. Dette gjør at balkongene ser opprinnelige ut på den gamle fasaden.

Både utvidede eksisterende balkonger, nye balkonger og rehabiliterte balkonger fikk nye aluminiums rekkverk med perforerte stålplater og/eller stående spiler, fuktsikring med hulkil og polyuretanbelegg. Samt overflatebehandling av himlinger med en karbonatiseringsbremsende maling. Byggherre og ARK/SØK valgte i felleskap spreke rødfarger på både rekkverk og himlingene.

I forbindelse med etablering av ny balkonger, måtte det skjæres ut til balkongdører, noe som medførte at det eksisterende radiatoranlegget måtte tilpasses og endres vesentlig. Det ble derfor en del innvendig arbeid i disse leilighetene, i form av terskler, listverk og lignende.

Fasaderehabilitering

I tillegg til balkongene ble det skiftet vinduer, alle beslag på tak og vannbrett. Det ble utført en takfornying med vask og impregnering av betongtakstein. Gesimsen ble betongrehabilitert og gamle luftespalter ble murt igjen.

Et vellykket balkongprosjekt

Totalt sett kan jeg oppsummere med at vi er glade det var Oslo Murmesterbedrift som vant anbudet og fikk oppdraget hos oss.

Tilbakemeldingene fra beboerne etter ferdigstillelsen er god. De er fornøyde med resultatet og at de har fått et helt nytt uterom. – Derfor kan vi konkludere at dette på alle måter har vært et vellykket prosjekt.

Jørgen Andersen, styreleder

Oslo Murmesterbedrift AS er veldig stolte av dette prosjektet. Det var teknisk krevende å få levert plasstøpte balkonger på denne måten og sluttresultatet ble veldig fint. Prosjektleder Anders Røren i Oslo Murmesterbedrift hadde ansvaret for gjennomføringen av prosjektet.

Rekkverk og himlingene ble malt rød
Bakgård med nye bruksbalkonger
Nye brannbalkonger mot gateplan

LURER DU PÅ NOE?

Ta kontakt med oss